Placičky ze škvarků I. - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg polohrubé mouky, 25 dkg škvarků, 2  žloutky, 63 dl bílého vína, 63 dl smetany, 2 dkg kvasnic, sůl, kmín
Ve vlahém mléce nebo smetaně necháme vzejít kvásek z droždí. Škvarky na prkénku rozsekáme (na masovém mlýnku jsou příliš jemné), smícháme je s moukou, osolíme, přidáme vzešlý kvásek s rozkvedlanými žloutky a víno. Vypracujeme těsto husté jako na koláče a necháme 1/2 hodiny kynout. Pak je vyválíme, složíme jako obálku a třikrát po sobě vyválíme a složíme. Po čtvrté je vyválíme na plát asi 1 cm silný a malým koblihovým vykrajovačem vykrájíme placičky. Nožem na nich naznačíme mřížky a dáme je kynout. Před pečením je potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem. Pečeme na středně silném ohni.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka