Sýrové pečivo kynuté pod vodou (Potápky) - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg hladké mouky, sůl, 22 dkg másla nebo rostlinného tuku, 1.5 dkg kvasnic, 6 lžic mléka, 1 kostka kostkového cukru, tuk na plech, 1  vejce, 5 dkg tvrdého sýra
Na vál prosijeme mouku se solí a rozdrobíme do ní tuk. V teplém mléce rozmícháme cukr, droždí a trochu mouky na kvásek. Když vzejde, přidáme jej do mouky. Vypracujeme husté těsto, dobře je vytlučeme, a pak utvoříme kouli, kterou pevně zavážeme do ubrousku. Těsto ponoříme do studené vody a necháme je v ní dvě hodiny odpočívat. Pak je osušíme, na pomoučeném vále vyválíme na tenký plát a z něho vykrajujeme koláčky nebo hvězdičky. Klademe je na pomaštěný plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě je prudčeji upečeme dozlatova. Těsto hodně naskočí a sušenky jsou křehké. Můžeme také dva a dva koláčky spojit sardelovým máslem nebo třenou nivou (rokfórem).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka