Velikonoční preclíky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg hladké mouky, 5 dl mléka, 20 dkg másla, 1  žloutek, 4 dkg kvasnic, 3 dkg moučkového cukru, žloutek na potření, 1 lžička soli, 1 lžička máku, tlučený kmín
Mouku dvakrát prosejeme, přidáme mléko, máslo, žloutek a vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a trošky mléka. Uhněteme tužší těsto a necháme v teple asi hodinu vykynout. Pak těsto znovu prohněteme, rozdělíme na několik částí, každou vyválíme na dlouhý tenký váleček a utvoříme preclík. Uložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem, osolíme hrubou solí a posypeme mákem nebo kmínem. Připravené preclíky necháme ještě 30 minut kynout a potom je upečeme ve vyhřáté troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka