Kančí medailonky - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg kančí kýty, 10 dkg slaniny,

Marináda: 10 dkg cibule, 2  mrkve, 1  petržel, 1  celer, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, jalovec, citrónová kůra, 1 dl octa, 2 dl oleje,

Na omáčku: 1 dl červeného vína, 8 dkg hladké mouky, 12 dkg šípkového protlaku (můžeme použít i čerstvé šípky), 5 dkg moučkového cukru, sůl

Dobře uleželé maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do směsi octa, oleje, koření a nakrájené zeleniny. Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na medailonky (asi 2 cm silné), které ovážeme nití, aby držely tvar. Medailonky pak obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Kořenovou zeleninu z nálevu spolu se slaninou orestujeme, přidáme cukr a zalijeme nálevem a přidáme polovinu vína nebo vodu. Vložíme maso a dusíme do měkka - u mladého kusu stačí 3/4 hodiny.
Změklé maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme zbytkem červeného vína, přidáme šípkovou zavařeninu a trochu vody, pokud použijeme čerstvé šípky, plody povaříme do měkka. Omáčku rozmixujeme (nahrubo, ne do hladka, kvůli koření). Mix znovu povaříme, dochutíme a přecedíme. Přidáme medailonky a můžeme podávat či ještě nechat pár dní v omáčce uležet.
Příloha: houskový knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka