Kapsa s tuňákem - recept cpt. Cooka
Spinacino ripieno al tonne
8 porcí:  80 dkg telecí kýty, 10 dkg tuňáka v oleji, 5 dkg chleba (celozrnného, bez kůrky), 2  ančovičky, 1 sklenka suchého bílého vína, 1/2 grilované červené papriky, olivový olej, 5 cl mléka, 1  vejce, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, šalvěj, bazalka, rozmarýn, sůl, mletý pepř
Chléb nakrájejte na kostičky a s nahrubo nakrájenou cibulí jej opečte na trošce olivového oleje. Sundejte z plamene, přilijte mléko, rozšlehané vejce a za občasného míchání nechte odstát, dokud chléb nevsákne tekutinu. Rozmixujte směs s okapaným tuňákem a ančovičkami, ne úplně na jemno. Vmíchejte papriku nakrájenou na kostičky a pár nasekaných lístků bazalky.
Proveďte dlouhý řez podél širší strany masa, pak nožem prořízněte vnitřek tak, aby se vytvořila hluboká kapsa, kterou naplňte nádivkou. Řez sešijte kuchyňskou nití, aby se náplň během pečení nedostala ven. Plněnou kapsu trochu promačkejte, aby se náplň uvnitř rovnoměrně rozložila a ovažte ještě celou provázkem. Vložte do ohnivzdorné nádoby, osolte a opepřete, ochuťte snítkou rozmarýnu, několika lístky šalvěje, neoloupanými stroužky česneku, přelijte pramínkem oleje, podlijte bílým vínem a pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Pokud je třeba, ještě během pečení podlévejte.
Vyjměte pečeni z trouby, nechte vychladnout. Potom ji nakrájejte na plátky a podávejte na lůžku ze zeleného salátu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka