Pikantní papričky - recept cpt. Cooka
Peperoncini stuzzicanti
8 porcí:  35 dkg lilku, 10 dkg tuňáka v oleji, 24 malých kulatých feferonek, 1 lžíce kaparů, 5 dl vody, 1.25 dl vinného octa, 1.25 dl bílého vína, 1 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl
Feferonky omyjte, zbavte stopek a semínek. Přiveďte k varu vodu s vínem a octem, cukrem a olejem. V takto ochucené vroucí vodě feferonky spařte (asi 1 minutu), slijte je a nechte vychladnout. Lilek nakrájejte na plátky o síle asi 0.5 cm, potřete je olejem, opepřete a orestujte na suché pánvi s nepřilnavým povrchem. Vlažné plátky pak rozmixujte s tuňákem a slitými kapary. Cukrářským sáčkem na zdobení touto směsí naplňte feferonky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka