Turecká jogurtová polévka s mátou kadeřavou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l drůbežího vývaru, 1 sklenka bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 2  cibule, 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce máty kadeřavé, 4 plátky bílé veky, 1 lžíce másla
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru a povaříme 10 minut. Pak prošleháme s jogurtem, podle chuti přidáme sůl a pepř, ochutíme drobně posekanými lístky máty a dále už nevaříme. Polévku podáváme horkou a doplňujeme ji kostičkami bílého chleba osmaženými na másle.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka