Plněné trubičky s ančovičkami a kapary - recept cpt. Cooka
Cannoncini ripieni alle acciughe e capperi
8 porcí:  25 dkg lístkového těsta, 15 dkg šunky, 1 dl šlehačky, 8 dkg nakládaných kapií, 4  ančovičky, 1/2 lžíce kaparů, bazalka
Listové těsto vyválejte na obdélník (25x35 cm z váhy 1/4 kg), potřete ho vodou a nakrájejte podél 25 cm strany na pruhy o šířce asi 2 cm, po dvou pruzích na porci. Každý pruh pruh obtočte kolem trubiček na přípravu kremrolí vlhkou stranou dovnitř a konce přitiskněte. Trubičky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi 11 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po vyjmutí z trouby je ihned sklepněte z trubiček a nechte vychladnout.
Rozmixujte papriku, ančovičky, hrst bazalky, slité kapary (ne úplně na jemno). Přimíchejte ušlehanou smetanu a pokud je třeba, směs dosolte. Pomocí cukrářského sáčku naplňte vychladlé trubičky a ihned podávajte, dokud je těsto křehké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka