Zajíc přírodní cibuláč - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  zadní díl zajíce, 8 dkg slaniny, 3 velké cibule, 8 dkg tuku nebo másla nebo sádla, sůl, mletý pepř, tymián, houska
Zajíce protáhneme slaninou, ale nesolíme, pak jej peroutkou pomažeme (na pekáči) vlažným omastkem. Druhý den omastek seškrábeme, zajíce osolíme, okořeníme a vložíme do rozpuštěného horkého omastku, který jsme seškrabaly, spolu s cibulí krájenou jen na hrubá kolečka. Pečeme za občasného podlévání asi jen 1 hodinu. Pak maso úhledně nakrájíme, na míse posypeme smaženou strouhanou houskou a podáváme s necezenou přírodní šťávou.
Dobrá sestava: Přírodní zajíc, rýže a kompot z brusinek nebo jedlých jeřabin. Maso živí bílkovinami, rýže sytí a jedlé jeřabiny dodají vitamin C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka