Losos nadívaný zázvorem - recept cpt. Cooka
Salmone farcito allo zenzero
4 porce:  60 dkg lososa (filety z čerstvého lososa s kůží), 15 dkg cukety, 1.5 dkg marinovaného zázvoru, fenykl, máslo, sůl, mletý pepř
Na oříšku másla orestujte na pánvi cuketu nakrájenou na tenká kolečka společně s nasekaným marinovaným zázvorem a nasekaným fenyklem, solí a pepřem. Nechte vychladnout.
Jednotlivé porce lososa s kůží nařízněte tak, aby vám v rybě vznikla kapsa, a tu naplňte orestovanou směsí cukety a zázvoru. Porce položte na plech vyložený papírem na pečení, osolte špetkou hrubé soli, posypte ještě fenyklem, marinovaným zázvorem a při teplotě 200 °C pečte 10 minut ve spodní části trouby.
Příloha: orestovaná směs lístků řapíkatého celeru, sójových klíčků a mladých salátových lístků

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka