Milánské rizoto - recept cpt. Cooka
Risotto alla Milanese
4 porce:  30 dkg rýže na rizoto, 6 dkg másla, 4 dkg parmazánu, 4 dkg cibule, 4 dkg hovězího morku, 1/2 g pestíkového šafránu, 1 l vývaru
Oloupejte a jemně pokrájejte cibuli, nechte zesklovatět a míchejte ji na mírném ohni v kastrolu s polovinou másla a morkem. Nesmí být dozlatova. Po 5 minutách zvyšte plamen, přidejte rýži a nechte ji při stálém míchání několik minut restovat. Pak vařte asi 16 minut a postupně zalévejte vroucím vývarem (rýže se ve vývaru postupně uvaří al dente). Dochuťte šafránem rozpuštěným v naběračce teplé vody a podle chuti špetkou soli.
Po chvíli vypněte plamen, přidejte zbývající máslo, parmezán a promíchejte, aby se přísady dokonale rozpustily a rizoto získalo správnou krémovou konzistenci.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka