Bramborová polévka s vejci - recept cpt. Cooka
Sopa de papa y huevo duro
4 porce:  30 dkg brambor, 2  vejce, 1  cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 3/4 l vývaru (i z kostky), mletý pepř, 1  rajče, 1 svazek koriandrových lístků (náhradou petrželová nať)
Brambory se slupkou důkladně omyjte a dejte do hrnce. Vody nalijte jen tolik, aby byly brambory ponořené, vařte pod pokličkou na středním plameni asi 30 minut. Mezitím uvařte natvrdo vejce, ochlaďte vodou a nechte vystydnout.
Cibuli oloupejte a nadrobno pokrájejte. V hrnci rozpalte olej a osmažte na něm pokrájenou cibuli. Oloupejte česnek a prolisujte ho k cibuli. Brambory oloupejte, bramborovým lisem je rozmačkejte a přidejte k cibuli v hrnci. Vše zalijte masovým vývarem, podle potřeby osolte, opepřete a nechte pod pokličkou asi 10 minut povařit. Spařte rajče, oloupejte je, rozpulte napříč, odstraňte stopku a vyberte jádra. Dužinnu nakrájejte na malé kostky a přimíchejte do polévky.
Oloupejte vejce a nadrobno je nakrájejte. Opláchněte koriandr a vyklepejte z něho vodu, lístky jemně posekejte a polovinu zamíchejte do polévky. Polévku ochuťte a servírujte do polévkových misek. Nasypte do nich jemně pokrájená vejce, zbytek koriandru a neste na stůl.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka