Vepřové vějířky - recept cpt. Cooka
Abanicos de puerco
4 porce:  50 dkg vepřové kýty, sůl, tabasco, 2  vejce, 1 lžička hladké mouky, olej na smažení, 2 šálky omáčky podle receptu, pivo
Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky, naklepeme, nasolíme, pokapeme tabaskem a krátce zprudka opečeme. Pak z plátků po vlákně nakrájíme vějířky (krájíme jako na nudličky, ale u horního kraje nedořízneme). Z bílků ušleháme sníh a pomalu přidáváme žloutky, utřené s trochou vody, soli a mouky. Místo vody můžeme dát pivo a získáme tak pivní těstíčko. Vějířky obalíme v těstíčku, usmažíme v hlubší vrstvě oleje a osušíme v papírovém ubrousku. Připravíme si omáčku dle receptu 'Verduras rebozadas' nebo 'Salsa tepozteca' a hotové vějířky na talíři přelijeme. Podáváme s nakládanými papričkami jalapeňo a se stolními omáčkami, jako přílohu můžeme dát opečené brambory, nebo rýži a pečené fazole.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka