Bramborová omeleta s cuketami - recept cpt. Cooka
Frittata di patate e zucchini
4 porce:  3  brambory, 20 dkg cukety, 1  cibule, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky rozmarýnu čerstvého (nebo polovinu sušeného), 6  vajec, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek zelené petrželky
Oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na velmi tenké plátky. Omyjte cuketu, odkrojte oba konce a plody nakrájejte na plátky asi půl centimetru silné. Oloupejte cibuli a jemně ji pokrájejte. V ploché pánvi rozpalte olivový olej. Nejprve v něm osmažte cibuli a pak brambory. Přidejte sůl a rozmarýn a vše pod poklilčkou 15-20 minut duste. Přidejte cukety a duste dalších 5 minut - opatrně míchejte.
Ve velké míse rozkvedlejte vejce se solí a pepřem. Přidejte zeleninu z pánve a důkladně vše promíchejte. Na stejné pánvi rozpalte olivový olej, vlijte do ní směs vajec a zeleniny a 5 minut nechte tuhnout za mírné teploty. Potom omeletu obraťte a po druhé straně osmažte dozlatova.
Omyjte petrželovou nať, oklepejte ji a nadrobno pokrájejte. Omeletu položte na předehřátou servírovací mísu, posypte petrželí a podávejte teplou nebo studenou. Hodí se k ním bílý chléb.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka