Dušené kuře s bílou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 1 dl oleje, 5 cl másla, 10 g soli, 1.5 g mletého pepře, 5 dkg citrónu, 2.5 dkg hladké mouky, 1 dl smetany (volitelně)
Celé kuře posolíme zevnitř a zvenku, necháme odležet jednu hodinu. Potom kuře osmažíme v oleji po všech stranách a přidáme horkou vodou (podle potřeby do výšky 1/3 kuřete). Přidáme citrónovou šťávu, špetku soli a dusíme na mírném ohni do změknutí masa. Hotové kuře vyjmeme a vzniklý vývar zahustíme zapraženou moukou na másle. Vaříme 10 minut a dochutíme pepřem (podle přání můžeme na poslední chvíli přidat do omáčky smetanu). Dušené kuře podáváme s omáčkou, pečenými brambory, dušenou mrkví a nebo jinou přílohou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka