Žampiónová polévka krémová - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 větší cibule, 2 lžíce másla, 30 dkg žampiónů, 1 lžička mletého bílého pepře, 1 špetka muškátového oříšku, sůl, 1 l mléka, 1 lžíce hladké mouky, zelená petrželka, 1  tavený sýr (volitelně)
Na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, mletý bílý pepř a strouhaný muškátový oříšek, promícháme a zalijeme mlékem a opatrně vaříme asi 20 minut.
Pak přilijeme trochu mléka rozmíchaného s moukou a necháme zahoustnout. Ozdobíme petrželkou. Jindy nezahušťujeme moukou, ale rozpustíme v polévce strouhaný tavený sýr (1 - 2 kusy na litr polévky). Polévku můžeme doplnit i kostičkami housky opečenými na másle.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka