Musaka z mletého masa a zelí - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 dkg mletého masa, 15 dkg zelí, 10 g rýže, 2.5 dkg oleje, 2 dkg cibule, 10 dkg rajčat, 5 g zelené petrželky, 2 g soli, 2 g mletého pepře, 1 g mleté papriky
Do části studeného tuku přidáme trochu vody a soli s drobně nakrájenou cibulí a podusíme. Přidáme část nadrobno nakrájených rajčat a dusíme dokud se nevypaří větší část vody. Přidáme mleté maso a mícháme, dokud nám nevznikne sypká směs. Přidáme umytou rýži, promícháme, doplníme černým pepřem a sladkou paprikou. Zalijeme horkou vodou v poměru 1:1 s rýží a postavíme na mírný oheň, dokud se rýže neuvaří. Smícháme se zelenou petrželí. Očištěné a omyté zelí nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme se zbytkem tuku. Mícháme, dokud zelí nezměkne. Přidáme sladkou papriku a potom část nadrobno nakrájených rajčat. Dusíme, dokud se nám nevypaří voda. Smícháme se směsí mletého masa, na povrch naklademe plátky rajčat. Zalijeme trochou horké vody a dáme zapéct do trouby.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka