Karbanátky na zelenině - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 dkg mletého masa, 2 dkg cibule, 10 g rýže, 3 g zelené petrželky, 8 g hladké mouky, 2 g mletého pepře,

Omáčka: 12 dkg cibule, 6 dkg rajčat, 3 g hladké mouky, 3 g pálivé papriky, 5 g saturejky, zelená petrželka, 1 g mleté papriky, 2 g mletého pepře, 1 g bobkového listu, 2.5 g soli, 2 cl vína

Rýži nasypeme do vroucí osolené vody v poměru 1:1. Uvařenou a ochlazenou rýži přidáme do mletého masa. Přimícháme nadrobno nakrájenou cibulku a petrželku, mletý pepř a sůl. Velmi dobře promícháme a vytvoříme karbanátky.
Omáčka: Na plátky nakrájenou cibuli vložíme do studeného tuku s přidáním malého množství vody a soli a podusíme. Čas od času zamícháme. Jakmile cibule změkne, přidáme rajčata nakrájená nadrobno, později mouku a červenou papriku. Rozředíme horkou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a pustíme se do obalování karbanátků v mouce. Jakmile začne omáčka vřít, vložíme do ní karbanátky a snížíme vaření na mírný oheň a vaříme 45 minut. Po této době přidáme bobkový list, pepř, víno a saturejku. Vaříme dalších 15 minut. Sundáme z ohně a přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka