Marinované karbanátky - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 dkg mletého masa, 10 g cibule, 2 dkg chleba, 1.2 cl mléka nebo vody, 1/8  vejce, 4 g zelené petrželky, 8 g hladké mouky, 1 g mletého pepře, 2 g soli,

Omáčka: 2 dkg petržele, 2 dkg cibule, 5 g hladké mouky, 10 g mrkve, 10 g celeru, 4 g česneku, 5 g zelené petrželky, 5 dkg rajčat nebo rajský protlak, 2 g mletého pepře, 1  bobkový list, 5 ml citrónové šťávy (nebo polovička octu)

Do mletého masa přidáme černý pepř, nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou petržel, vejce, sůl, a chléb, který byl předem namočen ve vodě či mléku, poté vymačkaný. Velmi dobře promícháme a vytvoříme 2 karbanátky na porci, které obalíme v mouce, zploštíme a osmažíme (ne úplně). Omáčku připravíme tak, že do studeného tuku s malým množstvím vody a soli, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer. Podusíme a čas od času promícháme. Přidáme česnek nakrájený na plátky, rajčata a znovu dusíme. Přisypeme mouku, promícháme a přilejeme horkou vodu. Vložíme bobkový list, vaříme 30 minut, přecedíme a znovu uvedeme do varu. Vložíme karbanátky, dochutíme solí a citrónovou šťávou, mletým pepřem. Dovaříme na mírném ohni.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka