Saltimbocca alla romana - recept cpt. Cooka
Telecí plátky se šunkou na šalvěji
4 porce:  50 dkg telecího masa (2 plátky na porci), 10 dkg másla, 8 listů šalvěje, 8 plátků šunky (nejlépe parma nebo San Daniele), sůl, mletý bílý pepř, 4 lžíce marsaly nebo bílého vína, 1 lžíce vody
Telecí plátky lehce naklepejte. Na větší pánvi nechte zpěnit máslo, asi minutu na něm obracejte čerstvé lístky šalvěje, pak je vyjměte a odložte stranou. Plátky šunky lehce osmahněte na šalvějovém másle a rovněž je vyjměte. Odložte je k šalvěji na teplé místo. Telecí plátky na stejné pánvi smažte po každé straně 2 minuty. Pak je mírně osolte a opepřete.
Plátky telecího a šunky i lístky šalvěje rozložte na předem ohřátou servírovací mísu a přikryté dejte do tepla. Šťávu po osmažení zalijte marsalou a vodou, důkladně promíchejte a polijte tím telecí plátky. Ihned servírujte.
Příloha: bílý chléb a čerstvý salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka