Bandha Gobi - recept cpt. Cooka
Zelí s hráškem
4 porce:  50 dkg zelí, 25 dkg brambor, 2  rajčata, 5 lžic ghee (případně přepuštěného másla), 3  bobkové listy, 1/2 lžičky římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky chilli, 1.5 lžičky římského kmínu, 1 lžička koriandru, sůl, 1/2 lžičky moučkového cukru, 15 dkg zeleného hrášku, 1.5 dl bílého jogurtu
Ze zelné hlávky okrájejte vnější listy a košťál, zelí omyjte, nechte okapat a nastrouhejte nadrobno. Umyjte brambory, oloupejte je a nakrájejte na kostky asi 1 cm velké. Rajčata omyjte, zbavte je zbytků stopek a rozkrájejte na malé kousky. V karai nebo v hrnci rozpusťte ghee, přidejte bobkový list a mletý římský kmín a za středně vysoké teploty smažte asi 1 minutu. Přidejte zelí a kostky brambor a za stálého míchání smažte asi 3 minuty. Teplotu poněkud snižte. Postupně přidávejte kurkumu, mleté chilli, mletý římský kmín, mletý koriandr, rajčata, hodně soli a cukr. Všechno důkladně promíchejte.
Podlijte malým množstvím vody a pod pokličkou duste as 15 minut za nízké teploty. Pak přidejte hrášek (mražený) a ještě asi 10 minut přikryté duste, až zelenina změkne. Je-li potřeba, přilijte vodu. Občas zamíchejte, aby se zelenina nepřipálila. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem, do mističek k tomu dejte trochu jogurtu s mletým chilli.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka