Šiš tavuk - recept cpt. Cooka
Kuřecí šiš
4 porce:  40 dkg kuřecích prsíček, 1/2  citrónu, 1  cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžička koriandrových lístků, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, mletý pepř
V míse smícháme olivový olej, šťávu z citronu, nastrouhanou cibuli, koriandr nebo tymián, sůl, pepř, římský kmín a papriku. Kuřecí prsa bez kostí a kůže nakrájíme na kostky a důkladně je v této marinádě obalíme. Přikryjeme a necháme marinovat asi 6-8 hodin v ledničce. Maso navlékneme na špejle tak, že se kostky dotýkají, ale nejsou na sobě namačkané. Grilujeme na grilu nebo v mangalu asi 20-30 minut. Průběžně otáčíme, aby se opekly stejnoměrně.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka