Rybí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg mořských ryb, 1.5 l vody, 4 lžíce olivového oleje, 1  cibule, 4  hřebíčky, koriandrové lístky, tymián, fenykl, bobkový list, 2  chilli papričky, 1 špetka šafránu, 1/2 lžičky harissy, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 4 stroužky česneku, 1  citrón na šťávu
Mořské ryby (treska, karmazín, pražma) očistíme, vykucháme, vykostíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci uvedeme do varu vodu, přidáme olej, cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek koření (koriandr, tymián, fenykl a bobkový list), malé červené pálivé papričky, šafrán a harissu. Dvacet minut vaříme, pak přidáme nakrájené kousky ryb. Dál ještě 15 minut vaříme. Z vývaru vyjmeme cibuli a koření a pak opatrně kousky ryb. Odstraníme zbylé kostičky a vhodíme je zpět do vývaru, který má zůstat po celou dobu na plotně. Mouku rozmícháme s menším množstvím vody a za stálého míchání ji vlejeme do polévky. Přidáme utřený česnek a citrónovou šťávu, podle chuti přisolíme. Podáváme velmi horké s topinkami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka