Kuřecí perkelt - recept cpt. Cooka
6 porcí:  2  kuřata, 15 dkg slaniny, 1  cibule, 1 lžíce mleté papriky, sůl, 2 lžíce vývaru z kostí, kuřecí játra
Na perkelt použijeme mladých, avšak hodně masitých kuřat, které zabijeme až těsně před přípravou. Kuřata vykucháme, očistíme, opláchneme, rozdělíme na 8-10 dílů, pak je znovu opláchneme a utěrkou osušíme. Na dvě kuřata počítáme 15 dkg slaniny, kterou rozkrájíme na kostky a rozškvaříme. Když se prudce škvaří, osmažíme v ní do růžova menší nastrouhanou cibuli, posypeme sladkou paprikou, osmahneme a vložíme do ní rozkrájená osolená kuřata a opékáme 1-2 minuty , pak je zalejeme vývarem z kostí a přikryté dusíme do měkka. Mezi dušením je obracíme a když už jsou téměř měkká, přidáme k nim kuřecí játra. Dusíme spolu asi 15 minut, načež ihned podáváme na teplé míse.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka