Koroptve s omáčkou na divoko - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  koroptve, mořidlo na zvěřinu, slanina, 6 lžic kysané smetany, 4 kostky kostkového cukru, 2 lžíce červeného vína
Vykuchané, opláchnuté, osolené koroptve necháme 1 den v mořidle (viz samostatný recept) odležet. Pak je z mořidla vyndáme, hustě protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, zalijeme polovinou mořidla, přiklopíme a nejdříve je dusíme, pak v troubě upečeme. Měkká koroptve vyndáme, ke šťávě přidáme kyselou smetanu, kostky cukru, necháme ji trochu vysmahnout, potom zalijeme druhou polovinou mořidla, chvíli takto upravenou omáčkou povaříme a prolisujeme. Pak přilijeme k omáčce ještě několik lžic kyselé smetany, dobrého červeného vína, znovu necháme přejít var a nalijeme na koroptve, rozkrájené na půlky a upravené na míse.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka