Naložený zajíc s pikantní omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  zajíc, slanina, vepřové sádlo na pečení, kysaná smetana, hladká mouka, kostkový cukr,

Mořidlo: červené víno, citrónová šťáva, 2  bobkové listy, mrkev, petržel, celý pepř, moučkový cukr, sůl

Zajíce stáhneme, vykucháme, zbavíme blan a očištěný hřbet a zadek zajíce naložíme na 1-2 dní do mořidla z červeného vína. Mořidlo obsahuje červené víno, citrónovou šťávu, bobkové listy, na kolečka nakrájenou mrkev a kořenovou petržel, několik zrnek pepře, malounko cukru a sůl. Když maso vyndáme z mořidla, hustě je protáhneme slaninou. Do pekáče dáme trochu sádla, na to vložíme připravené maso, polejeme mořidlem a pečeme v troubě do měkka. Při pečení často poléváme vlastní šťávou a nakonec přidáme kyselou smetanu s trochou mouky. Pak šťávu procedíme, přidáme několik kostek páleného cukru, zbytek mořidla a uvaříme z toho hnědou omáčku, kterou prolisujeme. Částí omáčky polejeme maso a zbylou omáčku podáváme v omáčníku. K zajíci podáváme houskové knedlíky, bramborové krokety, anebo placky z lístkového těsta.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka