Celerová polévka - recept cpt. Cooka
5 porcí:  3 dkg másla, 10 dkg celeru, 10 dkg brambor, sůl, 3 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 2 dkg cibule, mletý pepř, zelená petrželka, 1/8 l mléka, 1  žloutek, 1.5 l vody
Opraný celer očistíme, nakrájíme na kostečky, podusíme na másle, zalijeme vodou, uvaříme do měkka a pak prolisujeme nebo umeleme na masovém strojku s uvařenými brambory. Vodu z celeru i bramborů upotřebíme na polévku, zahustíme žlutou jíškou s cibulkou, vložíme prolisované brambory a celer a dobře povaříme. Před podáním přidáme v mléce umíchaný žloutek, zelenou petržel, podáváme k ní smažený hrášek, osmaženou housku nebo moučný svítek.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka