Sušená rajčata v olivovém oleji - recept cpt. Cooka
Pomodori secchi sotto olio
1 dávka:  40 dkg sušených rajčat, 5 dl olivového oleje, česnek, zelená petrželka nebo bazalka
Sušená rajčata narovnejte po vrstvách do litrové sklenice. Každou vrstvu posypte nasekaným česnekem a petrželí nebo bazalkou. Když je sklenice plná, zalijte olivovým olejem a nechte 12 hodin odležet. Překontrolujte stav oleje, eventuálně doplňte, hermeticky zavřete a uchovávejte rajčata v chladnu a temnu. Důležité je, aby rajčata byla úplně přikrytá olejem. V tom případě vám vydrží i rok. Pokud je otevřete, dávejte je raději do lednice.
Jak sušit rajčata: Zralá až přezrálá rajčata se rozpůlí, odstraní se semínka (ale není to nezbytně nutné), rajčata se osolí a položí na síta, přikryjí se fáčovinou a nechají se celý den na slunci. Při západu slunce se dávají domů. Takto se rajčata suší přibližně týden. Máte-li méně času, nemáte-li možnost, nebo pokud prší, můžete také rajčata usušit v troubě při cca 50 stupních.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka