Pórek se šunkou - recept cpt. Cooka
Poireaux au jambon
4 porce:  1.5 kg pórku, 20 dkg šunky v plátcích, 10 dkg gruyèru, 1/3 l bešamelové omáčky, 1/2  muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, máslo
Očistěte a omyjte pórky a dejte je celé vařit do velkého množství osolené vody. Zatím si připravte bešamel, do kterého přidáte trochu pepře a nastrouhaný muškátový oříšek. Rozložte pórky do máslem vymazaného pekáče či zapékací mísy. Nařežte šunku na velké čtverečky a přidejte je do bešamelu. Zalijte touto omáčkou pórky tak, aby byly celé dobře zakryté. Navrch postrouhejte sýr a přidejte několik oříšků másla. Zapečte v troubě. Toto jídlo můžete obohatit tím, že do bešamelu přidáte smetanu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka