Pot-au-feu - recept cpt. Cooka
Masový hrnec
6 porcí:  1.5 kg hovězího masa (hovězí kýta, plecko, žebro - aspoň dva druhy masa), 4 l vody, 1  klobása, morková kost, 20 dkg mrkve, 20 dkg vodnice, 3  pórky, 1/2 hlávky zelí, 2  cibule, 1  hřebíček, zelená petrželka, tymián, bobkový list, sůl, mletý pepř
Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte, opepřete a přidejte maso a morkovou kost. Přiveďte k varu, vařte jednu hodinu a sbírejte pěnu. Pak přidejte uzenou klobásu a oloupanou zeleninu, vcelku. Svažte tymián, bobkový list a petržel. Svazeček koření a hřebíček vhoďte do hrnce. Vařte další dvě hodiny na mírném ohni. Vývar podávejte v polévkové míse, maso a zeleninu zvlášť s několika druhy hořčice.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka