Kuskus se skopovým masem - recept cpt. Cooka
Couscous au mouton
6 porcí:  1 kg skopového masa, 30 dkg cizrny, 2 lžíce cibule, 2  rajčata, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce soli, 3 lžíce oleje, 1 špetka šafránu, 2  cukety, 4  ředkve, 2  brambory, 4  mrkve, 2 l vody, 1 kg jemného kuskusu, 1 lžička harissy (není podmínkou)
Nakrájejte maso na kousky, vložte je do velkého hrnce, přidejte olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše osolte a opepřete. Přidejte nadrobno nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Deset minut povařte na mírném ohni. Mezitím oloupejte mrkev, ředkev a cuketu. Nejprve přidejte mrkev a vodu a nechte vařit na mírném ohni. Do omáčky přidejte ředkev, cuketu a brambory. Přidejte cizrnu (den předem namočenou). Povařte pět minut a je hotovo. Podle vašeho uvážení přidejte olivový olej. Připravte kuskus.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka