Marocký kuskus - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg kuskusu, 50 dkg skopového plecka, 25 dkg hovězího masa, 2 l vody, 15 dkg rajčatového protlaku, 2  cukety, 1  řapíkatý celer, 1  cibule, 2  hřebíčky, 1  zelená paprika, 1  chilli paprička, 1 svazek zelené petrželky, 1.5 dkg rozinek, 25 dkg cizrny, 1 špetka šafránu, 2 lžíce harissy, 1 špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, 1 svazek koriandrových lístků
Do větší nádoby nalejeme vodu, osolíme, přidáme rajský protlak, šafrán a muškátový oříšek. Na mírném plameni 15 minut povaříme. Cuketu oloupeme, do cibule zapíchneme hřebíčky, papriku vypeckujeme a nakrájíme, zelenou petrželku nasekáme, rozinky namočíme do vody. Do vody přijde předem také namočit italský hrách. Do vřící vody přidáme na menší kostky nakrájené maso, připravenou zeleninu (kromě hrachu), zelenou petrželku a všechno koření. Zamícháme a asi 40 minut vaříme. Kuskus uvaříme v páře a necháme na teple. Italský hrách (cizrnu) uvaříme ve vývaru.
Rozinky vložíme do misky a zalejeme polévkovou lžící horkého vývaru, přidáme harissu a omáčku pečlivě promícháme. Kuskus vložíme do kulaté mísy, na povrch dáme kousky masa, obložíme je uvařenou zeleninou, posypeme hrachem a ozdobíme lístky čerstvého koriandru. Zvlášť podáváme omáčku a vývar.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka