Kohout na víně - recept cpt. Cooka
Coq au vin
8 porcí:  1  kohout, 7 l burgundského červeného vína, 4  cibule, 10 dkg žampiónů, 1 stroužek česneku, tymián, bobkový list, 12.5 dkg anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 2.5 dkg másla, koňak, sůl, mletý pepř
V hrnci rozehřejte olej a máslo. Oloupejte cibule a slaninu nakrájejte na kostičky. V hrnci orestujte nakrájenou cibuli a slaninu. Mladého kohouta naporcujte a v hrnci ho opečte dozlatova. Osolte a opepřete. Když je kohout opečený, oflambujte ho koňakem a zaprašte moukou. Obracejte ho dřevěnou lžící. Zalijte vínem, přidejte česnek, houby a koření. Přiklopte a 20 minut poduste. Omáčku podle chuti dokořeňte.
Příloha: brambory vařené v páře

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka