Zapékané mango s pistáciemi - recept cpt. Cooka
Mangues gratinées aux pistaches
6 porcí:  1.5 kg manga, 2  bílky, 10 dkg pistácií (arašídových oříšků), mletá skořice, 10 dkg moučkového cukru, máta peprná
Vyberte malá manga. Oloupejte je. Nakrájejte na kostky a rozmixujte. Přidejte pokrájené lístky máty. Ochuťte skořicí. Dejte na 5 minut zprudka osmahnout. Zamíchejte dřevěnou lžící. Nechte 2 hodiny odpočívat. Přidejte cukr, sníh z vaječných bílků. Posypte rozdrcenými pistáciemi (arašídy). Dejte do hliněné formy. Pečte 15 minut v troubě na 180 °C . Můžete zapékat také ve vydlabaném ananasu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka