Braciole - recept cpt. Cooka
Italské ptáčky
4 porce:  4 plátky vepřového masa, sůl, mletý pepř, česnek, tvrdý sýr, olej, máslo, hladká mouka
Plátky trochu naklepejte dlaní, osolte, opepřete, položte na každý z nich česnek a strouhaný sýr, zabalte, podle zvyku sepněte párátkem, kovovou sponkou nebo svažte, lehce obalte v mouce a osmažte na oleji a másle.
Tyto braciole se dají připravit na tisíce způsobů, jsou italským národním jídlem. Někdo do nich kromě strouhaného sýra a česneku zabalí i anglickou slaninu. Někdo je nesmaží, ale dusí v troubě v bílém víně. V jižní Itálii se ptáčky trochu osmahnou, pak se na ně nalije rajčatový koncentrát trochu zředěný vodou a v něm se vaří, až se uvaří a je z nich klasické nedělní ragú: s omáčkou se servírují makarony, maso se i s omáčkou sní jako hlavní chod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka