Kuře na estragonu - recept cpt. Cooka
Poulet à l'estragon
4 porce:  1  kuře, 5 dkg másla, 2 lžíce oleje, 6  šalotek, 6 snítek estragonu, sůl, mletý pepř, 1 sklenka suchého bílého vína, 1 dl smetany, 2  žloutky
Rozpusťte máslo a olej v hrnci a opečte dozlatova porce kuřete. Přidejte nasekanou šalotku a ještě chvíli smažte. Osolte a opepřete. Přidejte 2/3 třetiny estragonu a bílé víno. Zakryjte a nechte na mírném ohni dusit asi půl hodiny. Měkké kuře vyndejte z hrnce a uložte tak, aby zůstalo teplé. Nasekejte zbytek estragonu a přidejte je do smetany. Pak vmíchejte oba žloutky. Tuto směs přilijte do vývaru. Porce kuřete podávejte zalité touto omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka