Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu - recept cpt. Cooka
Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges
8 porcí:  8  artyčoků, 3  vejce, 25 dkg hlaviček chřestu, sůl, mletý pepř, 1  žloutek, olej, zelená petrželka, 1 lžíce smetany
Uvařte artyčoky a oloupejte je tak, aby vám zůstalo lůžko. Můžete použít i konzervované artyčoky, ale jídlo tím ztrácí na chuti a vůni. Nechte artyčoky vychladnout a mezitím uvařte natvrdo 3 vejce. Oloupejte je a jemně nasekejte. Uvařte hlavičky chřestu, nechte je okapat a ty nejhezčí si dejte stranou. Zbývající nadrobno nasekejte a přidejte je k nasekaným vejcím společně s posekanou petrželkou. Z oleje a žloutku si připravte majonézu, osolte ji a přidejte do ní smetanu. Polovinu této majonézy smíchejte s vejci a vzniklou směsí naplňte jednotlivá lůžka artyčoků. Zalijte zbývající majonézou a ozdobte hlavičkami chřestu, které jste si dali stranou. Artyčoky a chřest si můžete uvařit den předem. Příprava pokrmu je pak velice rychlá.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka