Sekané hovězí Parmentier - recept cpt. Cooka
Boeuf haché Parmentier
4 porce:  50 dkg hovězího masa (nejlépe z pot-au-feu), 30 dkg klobásového masa, 1  cibule, 5 dkg vepřového sádla, sůl, mletý pepř, 2 kg brambor, 5 dkg másla, 1/4 l mléka
Oloupejte brambory a dejte je vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájejte maso nejlépe z pot-au-feu a osmažte ho na pánvi s nakrájenou cibulí a klobásovou směsí na sádle. Osolte a opepřete. Jakmile začne maso zlátnout, sundejte je z ohně a vyložte jím dno zapékací mísy. Připravte si bramborovou kaši z brambor, které jste slili a řádně promíchali - Mimo oheň do ní zapracujte máslo a mléko. Pokud je třeba, přisolte. Maso pokryjte kaší a navrch přidejte několik oříšků másla, aby se zapekla.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka