Nadívaná rajčata - recept cpt. Cooka
Tomates farcies
4 porce:  4  rajčata, 10 dkg žampiónů, 2  šalotky, 1 lžíce strouhaného gruyèru, 2.5 dkg másla, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky oleje, 1 lžička provensálské směsi koření, sůl, mletý pepř
Omyjte rajčata a uřízněte vršky-čepičky. Vyberte lžičkou zrnka, pak vyberte dužinu tak, abyste nepoškodili slupku, a dužinu rozmačkejte vidličkou. Odstraňte dolní část nohy žampionů, pak je omyjte a nasekejte. Oloupejte a posekejte šalotky. Rozpusťte na pánvi máslo a několik minut obdělávejte směs žampionů a šalotek, dokud se nevyvaří všechna tekutina. Vyhřejte troubu asi na 170 stupňů. Mimo oheň přidejte na pánev strouhanku, dužinu z rajčat, provensálské koření a sýr. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Naplňte rajčata touto nádivkou a zakryjte uříznutými čepičkami. Vymažte zapékací mísu olejem, naskládejte do ní rajčata, potřete olejem i čepičky a dejte asi na čtvrt hodiny péct. Podávejte teplé, například s pečenou drůbeží. Ale můžete podávat jen se salátem nebo sýry.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka