Srnčí hřbet - recept cpt. Cooka
4 porce:  srnčí hřbet, slanina, sůl, mletý pepř, mrkev, petržel, máslo, kysaná smetana, citrónová šťáva, hořčice
Očištěný, opraný srnčí hřbet osolíme, opepříme a hustě protáhneme slaninou. Pak jej dáme na pekáč, hřbetní stranou dolů a povrch rovněž pokryjeme plátky slaniny. Potom vložíme do pekáče k masu na kolečka nakrájenou mrkev a kořenovou petržel, maso polejeme rozpuštěným máslem a dáme péci do trouby. Poloměkký hřbet obrátíme, polijeme kyselou smetanou a citrónovou šťávou a za častého polévání upečeme do měkka. K prolisované šťávě přidáme hořčici a nalejeme ji na nakrájené maso.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka