Papriky s mandlemi - recept cpt. Cooka
Mandorlata di peperoni
4 porce:  60 dkg paprik, 5 dkg rozinek, 30 dkg rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 5 dkg mandlí, 3 lžíce vinného octa, 1/2 lžičky moučkového cukru, sůl, mletý pepř
Rozinky nechte v horké vodě změknout. Masité červené, zelené i žluté papriky omyjte, rozpůlte, vykrájejte stopky a odstraňte přepážky se semeny. Vnitřky omyjte a papriky nakrájejte na tenké proužky. Omyjte rajčata, rozkrájejte je napůl, odkrojte stopky a plody nakrájejte na čtverečky. V kastrolu rozpalte olivový olej, dejte na něj papriky a rajčata a pod pokličkou je duste za středně vysoké teploty asi 10 minut. Slijte vodu z rozinek, dejte je okapat a spolu s nakrájenými oloupanými mandlemi je smíchejte se zeleninou. Přidejte ocet, cukr, špetku soli a pepře a promíchejte. Vše pak přikryté duste dalších 10 minut, ochuťte a podávejte buď teplé, nebo studené. Jídlo se může použít jako příloha k masu nebo k rybě, ale i k těstovinám či jako předkrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka