Játra se slaninou na tymiánu - recept cpt. Cooka
4 porce:  45 dkg malých brambor, 35 dkg drůbežích jater, 3 dkg másla, 8 dkg slaniny, 40 dkg rajčat (konzervovaných), 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1  jablko, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce worcestrové omáčky, 3 lžíce zelené petrželky, tymián, sůl, mletý pepř, olivový olej
Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli, slaninu a utřený česnek. Přidáme nahrubo nasekané jablko a 2 minut osmahneme, pak vmícháme rajčata, tymián a worcester. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 až 4 minuty. Do omáčky vložíme brambory a navrch játra. Zakryjeme a necháme 3 až 4 minuty prohřát. Posypeme petrželkou a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka