Houbový tatarák - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg čerstvých hub, 2  jarní cibulky, 5 dkg másla, 1 špetka římského kmínu, sůl, mletý bílý pepř, 10 dkg kysané smetany nebo tučného bílého jogurtu,

bylinkové palačinky: 2  vejce, 2.5 dl mléka, 20 dkg hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce bylinkové směsi (bazalka, petrželka, oregáno), olivový olej na smažení,

salát: 20 dkg hlávkového salátu (směs listových salátů), 1  citrón, 5 cl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 5 dkg parmazánu

Očištěné, omyté houby a cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem, krátce podusíme a necháme vychladit. Před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysanou smetanou.
Mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky. Směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky. Z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem. Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinami parmezánu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka