Ondřejova pečínka v chlebové krustě - recept cpt. Cooka
s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou
6 porcí:  60 dkg vepřové pečeně bez kosti, sůl, mletý pepř, slunečnicový olej na opečení, 10 dkg růžičkové kapusty, 10 dkg mrkve, 10 dkg fazolových lusků,

chlebová krusta: 10 dkg chleba, 2 dkg sušených hub, 5 dkg rozpuštěného másla, 1  žloutek, tymián, sůl, mletý pepř,

pohankové rizoto: 20 dkg pohanky, 5 dkg cibule, 2 dkg česneku, 2 dkg sušených hub mletých nebo jemně posekaných, 2 dkg másla, sůl, mletý pepř, olej,

majoránková omáčka: 10 dkg cibule, 3 dkg česneku, majoránka, 20 dkg smetany, 1/2 dl oleje

Maso opepříme, osolíme a zprudka opečeme, sejmeme z pánve a osušíme na ubrousku. Chleba natrháme i s kůrkou na kousky a přidáme k němu sušené, předem namočené houby, rozpuštěné máslo, tymián, sůl, pepř a žloutek, směs důkladně prohněteme a naneseme ji na vrchní část opečeného masa a dáme péct v nepřiklopeném pekáči do trouby vyhřáté na 180 °C na 25 - 30 minut.
Opranou pohanku uvaříme, stačí asi 10 minut a necháme okapat. Orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli spolu s plátky česneku, přidáme pohanku s houbami, promícháme, zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem. Očištenou zeleninu zdáme spařit do vřící vody a krátce 3 - 4 minut povaříme.
Majoránková omáčka: nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme do sklovita a zalijeme smetanou, přidáme nadrhnutou majoránku, sůl, pepř a povaříme, aby se polovina odpařila a omáčka zhoustla.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka