Cibulové dalamánky - recept cpt. Cooka
8 porcí:  4.2 dkg kvasnic, 1 lžíce krystalového cukru, 3 dl vlažné vody, 25 dkg žitné mouky celozrnné, 25 dkg hladké mouky, 1 dl olivového oleje, 1  cibule, 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžíce tymiánu, sůl, mletý pepř, kmín a hrubá sůl na posypání
Připravíme si rychlokvásek: droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme troškou vlažné vody, lehce zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout. Přidáme mouky, na jemné měsíčky nakrájenou cibuli, zbytek ingrediencí a vypracujeme polotuhé těsto. Po jeho vykynutí tvarujeme dalámánky, navrchu třikrát nařízneme, pomažeme rozšlehaným vejcem, sypeme kmínem a hrubozrnnou solí či jinými semínky, která máme po ruce. Pečeme dozlatova, asi půl hodiny při teplotě 170 °C, ještě horké potřeme slanou vodou, aby byly křupavé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka