Flambované ovoce - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg jablek, 20 dkg hrušek, 20 dkg hroznového vína, 10 dkg vlašských ořechů, 2 balíčky skořicového cukru, 8 dkg másla, 1.5 dl slivovice nebo jiného destilátu, 2.5 dl šlehačky
Očištěná jablka a hrušky nakrájíme na osminky, hroznové víno rozpůlíme a odstraníme jadýrka. Ovoce rozložíme po porcích do kapes z alobalu, poklademe plátky másla, nasekanými ořechy, zasypeme skořicovým cukrem a necháme důkladně prohřát na grilu. Jakmile je ovoce teplé, změkne a začne se opékat, zalijeme ho pálenkou, rychle zapálíme a flambujeme, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka