Maďarské rybí karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg kapra (filety bez kostí, může být i filé z tresky), 1  rohlík, mléko, 1 hrst zelené petrželky, sůl, mletý pepř, 10 dkg hladké mouky, 2  vejce, 25 dkg strouhanky, olej na smažení, 1 svazek zelené petrželky na osmažení, mletá paprika na posypání, 2  citróny na ozdobu a na pokapání
Rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem. Rybí maso semeleme nebo nasekáme najemno a smícháme s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem. Z těsta tvarujeme válečky asi 7 cm dlouhé a 3 cm široké, obalíme v trojobalu (postupně mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažíme dozlatova. Petrželovou nať rozdělíme na jednotlivé části a prudce a krátce orestujeme v oleji a na ubrousku necháme okapat. Karbanátky pokapeme citrónovou šťávou, posypeme mletou sladkou paprikou a smaženou petrželovou natí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka