Krůtí játra na mangovém ragú - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg krůtích jater, 5 dkg másla, 1  mango, 5 dkg čerstvého zázvoru, 4 střiky Martini extra dry, 5 dkg oříšků kešu, sůl, mletý bílý pepř
Krůtí nebo husí játra očistíme, nakrájíme na porce, lehce zastříkneme Martini a necháme aspoň dvě hodiny v chladu marinovat. Kešu oříšky na sucho opražíme, mango oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěný zázvor nakrájíme najemno na nudličky. V pánvi rozpustíme máslo, orestujeme na něm jemně krájený zázvor a kostky manga, ochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme opražené kešu. Marinovaná játra prudce a krátce opečeme na másle z obou stran, ochutíme solí, pepřem a podáváme s mangem a kešu ořechy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka