Garnáti s houbami - recept cpt. Cooka
You Men Da Xia
2 porce:  10  sušených hub mu-err, 5 kousků zázvoru, 2  jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 40 dkg syrových garnátů, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce rýžového vína, sůl, 2 lžíce sezamového oleje
Čínské houby namočte do horké vody asi na 20 minut, aby změkly. Pak je z vody vyjměte a pořádně vymačkejte. Mezitím oloupejte a očistěte zázvor, mladé cibulky a česnek a nakrájejte je na tenké plátky. Odstraňte z garnátů hlavičky, schránky a nožku. Na silnější straně je podélně nařízněte, ale jen tak daleko, aby drželi pohromadě a nerozsypali se. Rozpalte na pánvi nebo ve woku olej. Vsypte tam garnáty a za stálého míchání je za vysoké teploty smažte asi 1 minutu, přilijte rýžové víno a garnáty vyjměte. Houby krátce osmažte ve zbylém oleji. Přidejte k nim zázvor, cibulku a česnek a smažte dál, až začne směs intenzivně vonět. Pak vraťte na pánev garnáty a vše osolte. Podle chuti můžete garnáty před podáváním pokapat sezamovým olejem.
Zvlášť pěkně se garnáti vyjímají naaranžovaní na zeleném salátu. Listy salátu omyjte a vystelte jimi servírovací mísu. Garnáty naskládejte uprostřed.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka