Grilovaná jablka s tvarohem - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  jablka, 2 lžičky mleté skořice, 1/2  citrónu na šťávu a kůru, 20 dkg měkkého tvarohu, 4 dkg moučkového cukru, 5 dkg rozinek, 4 lžičky medu
Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Velká jablka rozpůlíme napříč (jako na Vánoce, když z jaderníku chceme vytvořit hvězdičku), odstraníme jádřince a položíme na gril (nejprve rozkrojenou stranou, pak stranou se slupkou), po opečení vložíme do důlku kousek másla a posypeme skořicí. Jakmile se máslo rozpustí, sejmeme z grilu a na talířku plníme jablka tvarohem, pokapeme medem, zdobit můžeme mátou nebo meduňkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka